Narodni recepti

Oboljenje dojke

Terapija počinje posle operacije. Ožiljci se, do ispod pazušne jame, mažu mašću od nevena. Biljni ostaci po spravljanju masti mogu četiri do pet puta da se koriste za oblog; prethodno se malo ugreju.

Oni imaju samo zadatak da kožu učine glatkom i da ona dobije normalnu boju. Mast od nevena deluje protiv zatezanja kože, što je posledica ovakve operacije, a koža je zategnuta sve do nadlaktice. Ako su zahvaćene i limfne žlezde, češće treba staviti oblog od izgnječenog lista uskolisne ili širokolisne bokvice i, uopšte, postupiti onako kako je opisano u odeljku Oboljenje limfnih žlezda. Nadalje, pije se čaj od 300 g nevena, 100 g hajdučke trave i 100 g koprive, sve dobro izmešano.

Za čaj uzeti punu malu kašiku ove mešavine na četvrt litre vode. Dnevna količina je 1,5 do 2 litre poparenog čaja, koji treba piti tokom celoga dana, u gutljajima.

Od ove količine čaja ujutro, u podne i uveče oduzeti po pola šolje i u nju dodati veliku kašiku šveden bitera, te po polovinu od toga piti pola sata pre i pola sata posle svakog obroka, takođe u gutljajima.

Ukoliko bi nastupili bolovi, treba češće stavljati obloge od švedske grančice i parne obloge od rastavića. Sve navedeno primenjivati i kod pojave nove otvrdline.

Slične objave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *